Wij zijn ervan overtuigd dat je álle partijen moet samenbrengen. Dat zij zich gaan beschouwen als een groep. Dat ze elkaar begrijpen en met elkaar samenwerken. En dat zij dit doen aan de hand van gedeelde uitgangspunten, dromen en ambities, vanuit een gevoel van gezamenlijke verantwoordelijkheid Wij brengen cliëntenparticipatie tot stand door bijeenkomsten te organiseren zoals Café Gezien, Kom on Tour en Festival de Ville.
Van Egmond Connect verzorgde bijeenkomsten waarbij professionals, beleidsmakers en inwoners samenkomen in Capelle aan den IJssel, Hoeksche Waard, Ridderkerk, Zuid Holland Zuid, Krimpen aan den IJssel, Albrandswaard en Barendrecht.
Wie wil, zoekt mogelijkheden.
Wie niet wil, zoekt een reden.
Cliëntenparticipatie
Simpel gezegd, inspraak op het beleid en de uitvoering hiervan.
Hoe pak je dat aan? Organiseer je het vanuit een verplichting of wil je als (gemeentelijke)organisatie écht gebruik maken van de ervaring van je burgers?.
Café GEZIeN is een ontmoetings- en kenniscafé voor (groot)ouders met kinderen die gebruik maken van Jeugdhulp. Bij de vormgeving van het Café worden in een vroeg stadium ervaringsdeskundige (groot)ouders uit de gemeente betrokken. Op deze manier krijgt het Café een grotendeels zelfredzaam karakter. Café GEZIeN opent de deuren van haar locatie ongeveer 1x per 8 weken. Folder Café Gezien (voorzijde) Folder Café Gezien (achterzijde)Het gezin wordt gezien!
Op een professionele manier creëert het café een vangnet c.q. netwerk voor (groot)ouders van (klein)kinderen die gebruik maken van Jeugdhulp door elkaar te laten ontmoeten en ervaringen te delen.
Het Café biedt de ruimte om (groot)ouders te informeren over diverse onderwerpen. Dit kunnen thema’s zijn rondom bepaalde ziektebeelden, (passend) onderwijs, maar ook onderwerpen die te maken hebben met de ontwikkeling rondom het jeugdhulpbeleid en de uitvoering daarvan.
Om beleid op de juiste manier en op maat door te ontwikkelen is het nodig om input op te halen bij de doelgroep. Het Café is hier bij uitstek dé plek voor. Beleidsmakers en professionals kunnen op een laagdrempelige manier in gesprek met de doelgroep.
Op een professionele manier een vangnet c.q. netwerk creëren voor ouders van kinderen die gebruik maken van Jeugdhulp door de ouders te laten leren van elkaars ervaringen
KOM on tour biedt ruimte om ouders te informeren over diverse onderwerpen. Dat kunnen thema’s zijn rondom bepaalde ziektebeelden maar kunnen ook onderwerpen zijn die te maken hebben met de ontwikkelingen rondom het Jeugdhulpbeleid- en/of uitvoering, over opvoeding in het algemeen of bijvoorbeeld over passend onderwijs.
KOM on tour biedt ruimte om input op te halen uit alle ervaringen van ouders om deze vervolgens te verwerken in de doorontwikkeling van het beleid en de uitvoering hiervan. Dit kan door te praten met ouders, te luisteren naar ouders, maar ook door professionals uit de gemeente te laten sparren met ouders tijdens de bijeenkomsten. Zo werken we toe naar een beleid dat per gemeente echt op maat wordt gemaakt.
brigitte@vanegmondconnect.nl
Nathalie van Zijp
nathalie@vanegmondconnect.nl
0180 444275
info@vanegmondconnect.nl